Pravosudna akademija

Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ)

Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (IRZ) osnovana je kao neprofitna organizacija u svibnju 1992. na inicijativu bivšeg saveznog ministra pravosuđa dr. Klausa Kinkela. Njemačka vlada je ovlastila zakladu IRZ da podupre pravnu reformu u zemljama srednje i istočne Europe, kao i zemljama Zajednice neovisnih država (CIS – regionalna organizacija čije zemlje članice su nastale raspadom bivšeg SSSR-a: Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Rusija, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina i Uzbekistan). Zaklada IRZ blisko surađuje s pravosuđem i upravom na njemačkoj saveznoj i državnoj razini i na razini EU-a, udruga i komora pravne struke te gospodarskim subjektima, kao i s pravnim fakultetima.

Pravosudna akademija surađuje s IRZ-om od 2004. godine te su u suorganizaciji provedene mnoge aktivnosti, kao što su seminari, radionice, okrugli stolovi, konferencije i studijski posjeti.
Posebno važna suradnja između PA i IRZ-a ostvarena je na projektima PHARE 2005 "Podrška Pravosudnoj akademiji u Hrvatskoj: Razvoj sustava obuke za buduće suce i državne odvjetnike" i IPA 2008 "Podrška uspostavi Državne škole za pravosudne dužnosnike" koje je u ime Savezne Republike Njemačke provodio upravo IRZ. Zaklada zajedno s njemačkim Savezom sudaca i njemačkim pokrajinskim pravosudnim upravama organizira i hospitacijske programe u Njemačkoj za građanske i trgovačke suce te suce i državne odvjetnike u kaznenim predmetima.
 

Kalendar događanja

«Siječanj 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)