Pravosudna akademija

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila prvi od dva poziva za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2020. godini i to za razdoblje od ožujka do srpnja 2020. U okviru ovog poziva ponuđeni su sljedeći posjeti:

1. Studijski posjeti Sudu Europske unije (Court of Justice of the European Union - CJEU)

Pet studijskih posjeta biti će organizirano u 2020., od kojih tri u prvom semestru:
- 9. i 10. ožujka 2020. – radni jezik engleski
- 4. i 5. svibnja 2020. – radni jezik francuski
- 6. i 7. srpnja 2020. – radni jezik engleski

Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a program uključuje predstavljanje rada Suda te prisustvovanje raspravi na Sudu.

Za svaki od posjeta je osigurano 40 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 180 eura/dan po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

2. Studijski posjeti Europskom sudu za ljudska prava (European Court of Human Rights - ECtHR)

Pet studijskih posjeta biti će organizirano u 2020., od kojih tri u prvom semestru:
- 2. - 4. ožujka 2020. – radni jezik engleski
- 16. - 18. ožujka 2020.– radni jezik francuski
- 22. - 24. lipnja 2020. (datume treba potvrditi) - radni jezik engleski

Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima sa svrhom stjecanja novih znanja o radu i praksi Suda, kroz predavanja i mogućem prisustvovanju raspravi.

Za svaki od posjeta je osigurano 35 mjesta za pravosudne dužnosnike iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 190 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).


3. Studijski posjeti institucijama Europske unije u Bruxellesu

Tijekom 2020. godine organizirat će se dva studijska posjeta institucijama Europske unije u Bruxellesu, svaki u trajanju od tri dana. Posjeti su namijenjeni pravosudnim dužnosnicima, a polaznici će se upoznati s institucijama koje su uključene u stvaranje zakonodavstva EU-a, osobito s organizacijom i zadacima Europske komisije, Vijeća ministara, Europskog parlamenta, Europskog nadzornika za zaštitu podataka i Europskog ureda za borbu protiv prijevara.

Raspored posjeta za prvo razdoblje i radni jezik:
- 27. - 29. travnja 2020. (datume treba potvrditi) – radni jezik engleski

Osigurano je ukupno 60 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce iz država članica Europske unije, i to 30 mjesta po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 180 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

4. Studijski posjet EUROJUST-u

Bit će organiziran jedan studijski posjet Haagu u trajanju od tri dana.

Raspored posjeta i radni jezik:
- 22. - 24. lipnja 2020. – radni jezik engleski

Osigurano je 28 mjesta za (zamjenike) državnih odvjetnika i suce istrage iz država članica Europske unije. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 200 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

5. Studijski posjet Agenciji Europske unije za temeljna prava (FRA)

Tijekom 2020. godine biti će organizirana dva studijska posjeta Agenciji Europske unije za temeljna prava u Beču te UN Uredu za droge i kriminal (UNODC), u trajanju od dva dana.

Raspored posjeta i radni jezik:
- 4. i 5. lipnja 2020. – radni jezik engleski

Osigurano je 40 mjesta za pravosudne dužnosnike po posjetu. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 170 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

6. Studijski posjet Max Planck institutu za društvenu antropologiju

Studijski posjet Max Planck institutu za socijalnu antropologiju će se organizirati pri Odjelu 'Pravo i antropologija'. Cilj posjeta je omogućiti pravosudnim dužnosnicima dublje razumijevanje i komparativnu perspektivu adekvatnog pristupa kulturalnoj i vjerskoj različitosti u sudnici. Glavna tema posjeta biti će obiteljsko pravo.

Raspored posjeta i radni jezik:
- 1. - 5. lipnja 2020. – radni jezik engleski

Osigurano je ukupno 5 mjesta za pravosudne dužnosnike iz cijele Europe zainteresirane za pitanja socio-kulturalne i vjerske različitosti u pravosudnoj praksi. EJTN će polaznicima pokriti putne troškove u iznosu do 400 eura te isplatiti dnevnicu u iznosu od 160 eura/dan, po povratku sa studijskog posjeta (u roku od dva mjeseca).

Polaznici su dužni sami organizirati put i smještaj za studijski posjet u kojem će sudjelovati, ali tek po dobivanju službene obavijesti od EJTN-a da su izabrani za pojedini studijski posjet.

Zainteresirani suci mogu dostaviti svoje prijave do 17. siječnja 2020. isključivo putem Interneta na način da ispune prijavni obrazac na poveznici https://exp-platform.ejtn.eu/. Po isteku ovog roka EJTN će zatvoriti aplikaciju za unošenje prijava.

Uz ispunjeni prijavni obrazac potrebno je dostaviti i suglasnost predsjednika suda.

Suci koji se odluče prijaviti za više od jednog studijskog posjeta mole se da podnesu prijavu putem Interneta za svaki željeni termin te da u e-mail poruci Pravosudnoj akademiji navedu svoje prioritete (na adresu ingrid.floiglloncar@pravosudje.hr). Zbog velikog interesa pravosudnih dužnosnika i savjetnika za ove posjete, ljubazno se mole zainteresirani polaznici da se odluče za najviše dva (2) posjeta u 2020.

Prednost prilikom odabira imat će suci koji do sada nisu sudjelovali u Programima razmjene i studijskim posjetima EJTN-a. Prilikom odabira vodit će se računa o dosadašnjim sudjelovanjima sudaca u međunarodnim aktivnostima posredstvom Pravosudne akademije i dati prednost sucima koji u tim aktivnostima još nisu sudjelovali ili su se u njih rjeđe uključivali. U obzir će se uzeti i regionalna zastupljenost sudova čiji suci se javljaju za sudjelovanje u studijskim posjetima.

Prijava za sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima PA
Financijski uvjeti za aktivnosti EJTN-a, na engleskom jeziku

Kalendar događanja

«Listopad 2020»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)