Pravosudna akademija

Poziv za sudjelovanje u programu bilateralnih razmjena za savjetnike u pravosudnim tijelima, rok za dostavu prijava: 13. rujna 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) objavila je poziv za sudjelovanje u programu bilateralnih razmjena za savjetnike u pravosudnim tijelima.

Program bilateralnih razmjena se provodi u okviru Programa razmjena EJTN-a u 2021. godini (Exchange Programme 2021.), a namijenjen je sudskim i državnoodvjetničkim savjetnicima sa svrhom njihova upoznavanja s radom svojih kolega u drugim državama članicama Europske unije radi razvoja međusobnog povjerenja između pravosudnog osoblja unutar europskog pravosudnog prostora.

Razmjene se ostvaruju u obliku studijskih posjeta u trajanju od tri do pet radnih dana u grupama do najviše pet osoba koje moraju biti iz istog pravosudnog tijela. Radni jezik utvrđuje se dogovorom između tijela uključenih u razmjenu. EJTN ne snosi troškove prevođenja.

Savjetnici iz određenog pravosudnog tijela, koji su zainteresirani za sudjelovanje u ovoj aktivnosti, trebaju sami naći partnersko pravosudno tijelo u drugoj državi članici Europske unije i o tome obavijestiti Pravosudnu akademiju najkasnije do 13. rujna 2021. u 12:00 sati.

Uz obavijest je potrebno dostaviti i dokumente (u prilogu) kako slijedi:

- prijavni obrazac (Bilateral exchanges - template application form)

- sporazum o razmjeni (Bilateral exchanges - template hosting agreement)

Oba dokumenta moraju biti popunjena i potpisana od strane predsjednika suda / čelnika državnog odvjetništva koji žele sudjelovati u razmjeni.

Navedenu dokumentaciju potrebno je poslati na e-mail adresu: ratimir.prpic@pravosudje.hr najkasnije do 13. rujna 2021. u 12:00 sati.

Interes za sudjelovanje u ovom programu do sada, bilo u svojstvu domaćina ili u svojstvu pravosudnih tijela koja šalju svoje osoblje, za sada su iskazali rumunjski prizivni sudovi u Bukureštu i Alba-Iuliji.

Za sve dodatne informacije zainteresirani savjetnici mogu se obratiti Jeleni Tepić, načelnici Odjela za međunarodnu suradnju u Pravosudnoj akademiji (tel.: 01/235-7532 ili e-mail: jelena.tepic@pravosudje.hr).

Korisni dokumenti dostupni su na poveznici:

Bilateral exchanges - template application form

Bilateral exchanges - template hosting agreement
 

Dokumenti

Kalendar događanja

«Rujan 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Maksimirska cesta 63
10 000 Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 01/2357 626

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)