Pravosudna akademija

Poziv za prijave na mrežni seminar “Pravna zaštita zdravlja kao temeljnoga prava“, 27. i 28. svibnja 2021.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Cilj FRICoRe projekta je stručno usavršavanje nacionalnih sudaca i drugih pravnika praktičara u području ostvarivanja temeljnih prava u Europskoj uniji, fokusirajući se na sljedeća tri područja: prava potrošača, zaštita podataka, migracije i azil.

Mrežni seminar u okviru navedenog projekta, pod nazivom “Pravna zaštita zdravlja kao temeljnoga prava“ održati će se putem platforme Zoom 27. i 28. svibnja 2021.

Glavna tema mrežnog seminara biti će zaštita zdravlja u okviru Povelje o temeljnim pravima EU-a s posebnim naglaskom na članak 52. i Članak 47.

Mrežni seminar je namijenjen sucima s dobrim znanjem engleskog jezika.

Mrežni seminar je besplatan za sve polaznike.

Mole se zainteresirani suci da popunjenu „Prijavu za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima“ potpisanu od strane predsjednika suda pošalju na e-mail adresu: tamara.pavicic@pravosudje.hr najkasnije do 15. svibnja 2021. u 12 sati.

Prijavi molimo priložiti kratki životopis na engleskom jeziku, dokaz o znanju engleskog jezika (npr. certifikat, objavljeni rad na engleskom jeziku, napomenu da je znanje engleskog jezika stečeno kroz srednjoškolsko/fakultetsko obrazovanje, i sl.) te kratko motivacijsko pismo u kojem treba navesti razloge prijavljivanja na mrežni seminar.

Prijava za sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima

Kalendar događanja

«Svibanj 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Ulica grada Vukovara 49
Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 371 4540
Faks: 371 4549

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)