Pravosudna akademija

Odluka Upravnog odbora Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) o odvijanju edukacije od 2. lipnja 2021.

Poštovani polaznici aktivnosti Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN),

ovim putem obavještavamo vas da je Upravni odbor EJTN-a izmijenio svoju odluku od 29. siječnja 2021. o mjerama koje utječu na aktivnosti EJTN-a za vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19). Nova odluka je važeća od 2. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnim seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u okviru programa EJTN-a - Digital Train the Trainer Programme (DTP) – novi datumi

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) ponudila je nove datume mrežnih seminara u okviru programa Digital Train the Trainer Programme (DTP) koji će se održati u terminima od kraja kolovoza pa do prosinca 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u rujnu i listopadu 2021. Rok za prijavu: 29. srpnja 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminare za suce koji će se održati u rujnu i listopadu 2021.:

Pročitaj više

CEELI Institut zapošljava Izvršnog direktora - Rok prijave: 30. srpnja 2021.

CEELI Institut objavio je oglas o zapošljavanju Izvršnog direktora.

Pročitaj više

Poziv za prijave na radionicu “Temeljna prava i djelotvorna pravna zaštita u svim područjima: Ujednačenost ili raznolikost“, Coimbra, 30. rujna- 1. listopada 2021.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Pročitaj više

Održana godišnja konferencija Programa HELP Vijeća Europe, 1. i 2. srpnja 2021.

Dana 1. i 2. srpnja 2021. Program HELP Vijeća Europe održao je svoju redovnu godišnju konferenciju. Ovogodišnja konferencija održana je pod nazivom “Odgovori ljudsih prava na globalne izazove”.

Pročitaj više

Akademija za europsko pravo (ERA) zapošljava Voditelja programa - Rok prijave: 31. kolovoz 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA) objavila je oglas o zapošljavanju Voditelja programa.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminaru „Ravnopravnost spolova“ Akademije za europsko pravo (ERA), Tallinn, 23. i 24. rujna 2021. Rok za prijavu: 15. srpnja 2021. u 12:00 sati

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira seminar za suce pod nazivom „Ravnopravnost spolova“, koji će se održati 23. i 24. rujna 2021. u Tallinnu.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnim seminarima „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“ Akademije za europsko pravo (ERA) u rujnu i listopadu 2021. Rok za prijavu: 12. srpnja 2021. u 12:00 sati

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira mrežne seminare za suce pod nazivom „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“ koji će se održati u rujnu i listopadu 2021. prema slijedećem rasporedu:

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminaru „Sukob propisa u ugovornim stvarima - Rim I i II“, Pirna (Njemačka), 2. i 3. rujna 2021. Rok za prijavu: 30. lipnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminar za suce pod nazivom „Sukob propisa u ugovornim stvarima - Rim I i II“, koji će se održati 2. i 3. rujna 2021. u Pirni (Njemačka).

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Alternativno rješavanje sporova / Medijacija“, 15. i 16. srpnja 2021. Rok za prijavu: 30. lipnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Alternativno rješavanje sporova / Medijacija“, koji će se održati 15. i 16. srpnja 2021.

Pročitaj više

Jednosatni mrežni seminari Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) u razdoblju od srpnja do prosinca 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seriju jednosatnih mrežnih seminara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima.

Pročitaj više

Seminar za savjetnike u pravosudnim tijelima “Europski prekogranični građanski postupci”, Helsinki, 20.-23. rujna 2021.; Rok za dostavljanje prijava: 5. srpnja 2021. u 12:00

Pravosudna akademija sudjeluje kao pridruženi partner u projektu Akademije za europsko pravo (ERA) pod nazivom “Bolja primjena europskih građanskih prekograničnih postupaka: pravna i jezična edukacija za sudsko osoblje u Europi”. Projekt se financira iz Programa pravosuđe Europske unije, a u slučaju Hrvatske, namijenjen je edukaciji savjetnika u pravosudnim tijelima koji rade na predmetima iz područja građanskog prava.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Pametni ugovori: komparativni prikaz“, 15. lipnja 2021. Rok za prijavu: 14. lipnja 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar pod nazivom Pametni ugovori: komparativni prikaz, koji će se održati 15. lipnja 2021. 

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na edukaciji Europskog instituta za javnu upravu (EIPA) „Kako postupati u prekograničnim pitanjima uzdržavanja? Zaštita interesa i prava djeteta i Uredba Bruxelles II bis“, 17. lipnja 2021.

Europski institut za javnu upravu (EIPA) organizira mrežni seminar pod nazivom Kako postupati u prekograničnim pitanjima uzdržavanja? Zaštita interesa i prava djeteta i Uredba Bruxelles II bis, koji će se održati 17. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnim seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u okviru programa EJTN-a - Digital Train the Trainer Programme (DTP)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežne seminare pod nazivom Digital Train the Trainer Programme (DTP) koji će se održati u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu 2021.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini – drugi poziv. Rok za prijave – 25. lipnja u 18 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila drugi poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2021. godini i to za razdoblje od rujna do prosinca 2021. Zbog zdravstvene situacije u Europi uzrokovane pandemijom COVID-a 19, za neke će posjete biti naknadno potvrđeno hoće li se održati mrežno ili licem u lice.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u kolovozu i rujnu 2021. Rok za prijavu: 7. lipnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminare za suce koji će se održati u kolovozu i rujnu 2021.:

Pročitaj više

Online tečaj „Pristup pravosuđu za žene“ u organizaciji programa HELP Vijeća Europe, 9. lipnja 2021.

Program HELP Vijeća Europe pokreće online tečaj “Pristup pravosuđu za žene” 9. lipnja 2021. Tečaj je namijenjen sucima i državnim odvjetnicima iz jugoistočne Europe. Odvijat će se na engleskom jeziku u trajanju od dva (2) mjeseca. Tečaj se provodi u suradnji s HELP programom Vijeća Europe, Vijećem za regionalnu suradnju (RCC) i GIZ Otvorenim regionalnim fondom za jugoistočnu Europu. Polaznici koji uspješno završe tečaj dobit će certifikat o sudjelovanju koji izdaje program HELP Vijeća Europe.

Pročitaj više

Mrežni seminar o kriptovalutama za suce i državne odvjetnike – Suradnja Veleposlanstva SAD-a u RH i Regionalnog centra za edukaciju pravosudnih dužnosnika o suzbijanju kibernetičkog kriminala pri Pravosudnoj akademiji, 17. svibnja 2021.

Regionalni centar za edukaciju pravosudnih dužnosnika o suzbijanju kibernetičkog kriminala pri Pravosudnoj akademiji Republike Hrvatske, u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Uredom za razvoj prekomorskih pravosudnih sustava (OPDAT) Ministarstva pravosuđa SAD-a i Programom za međunarodno računalno hakiranje i intelektualno vlasništvo (ICHIP) organizirali su mrežni seminar o kriptovalutama za suce i državne odvjetnike iz Albanije, Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije, Rumunjske i Ukrajine. Mrežni seminar je održan 17. svibnja 2021. putem platforme Kudo i okupio je preko 230 polaznika.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Reguliranje elektroničkih komunikacija“, 24. i 25. lipnja 2021. Rok za prijavu: 24. svibnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Reguliranje elektroničkih komunikacija“, koji će se održati 24. i 25. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Istrage i progon u kaznenim djelima s međunarodnom dimenzijom u Europskoj uniji u kontekstu izbjegličke krize“, 10. lipnja 2021. Rok za prijavu: 20. svibnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Istrage i progon u kaznenim djelima s međunarodnom dimenzijom u Europskoj uniji u kontekstu izbjegličke krize“, koji će se održati 10. lipnja 2021. 

Pročitaj više

Online tečaj „Etika za suce, državne odvjetnike i odvjetnike“ u organizaciji programa HELP Vijeća Europe, 14. lipnja 2021.

Program HELP Vijeća Europe pokreće online tečaj “Etika za suce, tužitelje i odvjetnike”. Prvo izdanje tečaja kreće 14. lipnja 2021. i namijenjeno je sucima. Tečaj će se odvijati na engleskom jeziku u trajanju od pet (5) tjedana uz sudjelovanje mentora i zahtijevat će oko jedan do dva sata rada svaki tjedan. Ovaj se tečaj organizira u okviru EU projekta „HELP u Europskoj uniji“.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Europski građanski postupak u obiteljskim stvarima - osnovna razina“, 3. i 4. lipanj 2021. Rok za prijavu: 17. svibnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Europski građanski postupak u obiteljskim stvarima-osnovna razina“, koji će se održati 3. i 4. lipnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Okvirna odluka Vijeća 909 i njezin utjecaj na transfer zatvorenika“ Akademije za europsko pravo (ERA), 7.-9. srpnja 2021. Rok za prijavu: 2. srpnja 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira mrežni seminar za suce i državne odvjetnike pod nazivom „Okvirna odluka Vijeća 2008/909/PUP od 27. studenoga 2008. o primjeni načela uzajamnog priznavanja presuda u kaznenim predmetima kojima se izriču kazne zatvora ili mjere koje uključuju oduzimanje slobode s ciljem njihova izvršenja u Europskoj uniji i njezin utjecaj na transfer zatvorenika“.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima - kaznena djela protiv okoliša“, 20. i 21. svibnja 2021. Rok za prijavu: 6. svibnja 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima - kaznena djela protiv okoliša“, koji će se održati 20. i 21. svibnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru Akademije za europsko pravo (ERA) „Nacionalni suci i pravna stečevina Aarhuške konvencije“, 7.-8. lipnja i 14.-15. lipnja 2021.g. Rok za prijavu: 20. svibnja 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira mrežni seminar za suce pod nazivom „Nacionalni suci i pravna stečevina Aarhuške konvencije“, koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na mrežnom seminaru „Primjena Povelje o temeljnim pravima EU-a“ Akademije za europsko pravo (ERA), 21.-22. lipnja 2021.g. Rok za prijavu: 7. svibnja 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira mrežni seminar za suce i državne odvjetnike pod nazivom „Primjena povelje o temeljnim pravima EU-a“ s naglaskom na pravo na pošteno suđenje.

Pročitaj više

Poziv za prijave na mrežni seminar “Pravna zaštita zdravlja kao temeljnoga prava“, 27. i 28. svibnja 2021.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Pročitaj više

Seminari Međunarodnog pravnog instituta (ILI)

Međunarodni pravni institut (International Law Institute, ILI) nudi razne online seminare tijekom pandemije COVID-a 19. Polaznici koji se upišu i plate neki od online tečajeva mogu dobiti stipendiju za online tečaj ili tečaj uživo (u jednakoj vrijednosti) u bilo kojem trenutku do prosinca 2023. 

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na pravno-jezičnom mrežnom seminaru „Pravosudna suradnja u području zaštite ljudskih prava“, 5.-8. srpnja 2021. Rok za prijavu: 29. travnja 2021. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira pravno-jezični mrežni seminar za suce pod nazivom „Pravosudna suradnja u području zaštite ljudskih prava“, koji će se održati od 5. do 8. srpnja 2021.

Pročitaj više

UNESCO i Bonavero Institut za ljudska prava Sveučilišta u Oxfordu pokreću globalni online program edukacije o slobodi izražavanja, 10. svibnja 2021.

UNESCO i Bonavero Institut za ljudska prava Sveučilišta u Oxfordu razvili su zajednički online program edukacije za promicanje međunarodnih i regionalnih standarda u području slobode izražavanja. Riječ je o besplatnom online programu koji traje pet tjedana, a namijenjen je sucima, tužiteljima i odvjetnicima širom svijeta. Ovaj online program edukacije počinje 10. svibnja 2021., a detaljnije informacije dostupne su na poveznici.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na online seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u lipnju 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira online seminare za suce koji će se održati u lipnju 2021.:

Pročitaj više

Jednosatni webinari Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seriju jednosatnih webinara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima.

Pročitaj više

Vijeće Europe zapošljava pravnika za zaštitu ljudskih prava - Rok prijave: 15. travnja 2021.

Vijeće Europe objavilo je oglas o zapošljavanju pravnika za zaštitu ljudskih prava.

Pročitaj više

Poziv na online seminar „Zaštita prava na slobodu izražavanja“, 19.-23. travnja 2021. Rok za prijavu: 23. ožujka 2021.

Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (ENM) organizira online seminar pod nazivom „Zaštita prava na slobodu izražavanja“ od 19. do 23. travnja 2021. putem platforme Voiceboxer.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na webinaru Europskog sveučilišnog instituta (EUI) u Firenci

Europski sveučilišni institut u Firenci organizira webinar “Standardi odgovornosti sudaca u EU pravu” u okviru projekta TRIIAL (TRust, Independence, Impartiality and Accountability of legal practitioners safeguarding the rule of law under the EU Charter).

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na pravno-jezičnim online seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u svibnju 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira jezično-pravne online seminare za suce koji će se održati u svibnju 2021.:

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na edukacijama Europskog instituta za javnu upravu (EIPA) u okviru projekta “Prekogranična suradnja u obiteljskim stvarima – dobre prakse”

Europski institut za javnu upravu (EIPA) iz Luksemburga, u suradnji s Nacionalnom školom za pravosuđe i javno tužiteljstvo u Poljskoj (KSSIP) i Nacionalnim udruženjem odvjetničkih komora u Rumunjskoj (UNBR) provodi projekt pod nazivom “Prekogranična suradnja u obiteljskim stvarima – dobre prakse”.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na online seminaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) i Udruženja europskih upravnih sudaca (AEAJ) pod nazivom “Sukob propisa – višerazinska zaštita u osiguravanju poštivanja temeljnih prava”, 18.-19. ožujka

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) i Udruženje europskih upravnih sudaca (AEAJ) organiziraju online seminar pod nazivom “Sukob propisa – višerazinska zaštita u osiguravanju poštivanja temeljnih prava”, koji će se održati 18. i 19. ožujka 2021. 

Pročitaj više

Natječaj za međunarodne programe usavršavanja u Francuskoj nacionalnoj školi za pravosudne dužnosnike (ENM) u 2021. godini

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj daje stipendije za usavršavanja koja nudi Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (ENM). Programi se održavaju u Parizu ili online, na francuskom ili engleskom jeziku.

Pročitaj više

Poziv na webinar Akademije za europsko pravo (ERA) “EU pravo o suzbijanju diskriminacije”, 26.-28- travnja 2021. Rok za prijave: 2. ožujka 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira webinar za suce pod nazivom “EU pravo o suzbijanju diskriminacije”, koji će se održati od 26. do 28. travnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na online seminarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u ožujku i travnju 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira online seminare za suce koji će se održati u ožujku i travnju 2021.:

Pročitaj više

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) zapošljava - Rok prijave: 21./28. veljače 2021.

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) objavila je oglase o zapošljavanju za sljedeća radna mjesta:

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u online studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila prvi poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2021. godini i to za razdoblje od ožujka do srpnja 2021. Zbog zdravstvene situacije u Europi uzrokovane pandemijom COVID-a 19, studijski posjeti će se u navedenom razdoblju održati online.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini - Rok za dostavljanje prijava: 26. veljače 2021. u 18 sati.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvjestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu razmjena EJTN-a u 2021. godini (Exchange Programme 2021).

Pročitaj više

Poziv na online seminar „Nacionalni suci i pravna stečevina Aarhuške konvencije“, 1.-2. ožujka 2021. i 8.-9. ožujka 2021. Rok za prijavu: 15. veljače 2021. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira online seminar za suce i državne odvjetnike pod nazivom „Nacionalni suci i pravna stečevina Aarhuške konvencije“, koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

Pročitaj više

Odluka Upravnog odbora Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) o odvijanju edukacije od 29. siječnja 2021.

Poštovani polaznici aktivnosti Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN),

ovim putem obavještavamo vas da je Upravni odbor EJTN-a izmijenio svoju odluku od 29. studenoga 2020. o mjerama koje utječu na aktivnosti EJTN-a za vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19). Nova odluka je važeća od 29. siječnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) pod nazivom “Višerazinsko postupanje prema posebno osjetljivoj djeci”, Ljubljana, 8. i 9. travnja 2021. - Rok prijave: 8. veljače 2021. u 12h

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminar pod nazivom “Višerazinsko postupanje prema posebno osjetljivoj djeci”. Seminar će se održati u Ljubljani, 8. i 9. travnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na seminaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) pod nazivom “Dostava i prikupljanje dokaza u inozemstvu”, Lisabon, 7. i 8. travnja 2021. - Rok prijave: 18. veljače 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira seminar pod nazivom “Dostava i prikupljanje dokaza u inozemstvu”. Seminar će se održati u Lisabonu, 7. i 8. travnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na pravno-jezičnom online seminaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) pod nazivom “Suradnja u području suzbijanja kibernetičkog kriminala”, 29.-31. ožujka 2021. - Rok prijave: 8. veljače 2021. u 12h

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira pravno-jezični online seminar pod nazivom “Suradnja u području suzbijanja kibernetičkog kriminala”, koji će se održati od 29. do 31. ožujka 2021.

Pročitaj više

Poziv na online seminar „Europski uhidbeni nalog, pritvor, načelo uzajamnog povjerenja i pravna pomoć“, 24.-26. ožujka 2021. Rok za prijavu: 9. veljače 2021. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira online seminar za suce i državne odvjetnike pod nazivom „Europski uhidbeni nalog, pritvor, načelo uzajamnog povjerenja i pravna pomoć“ koji će se održati od 24. do 26. ožujka 2021.

Pročitaj više

Poziv na online seminar „Suzbijanje spolnog zlostavljana djece“, 22.-23. veljače 2021. Rok za prijavu: 28. siječnja 2021. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Pravosudnom akademijom, organizira online seminar za suce i državne odvjetnike „Suzbijanje spolnog zlostavljanja djece“ koji će se održati 22. i 23. veljače 2021. Radionica se provodi u okviru projekta financiranog od strane Europske komisije.

Pročitaj više

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) zapošljava andragoga - Rok prijave: 12. veljače 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) objavila je oglas o zapošljavanju andragoga.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na webinaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) pod nazivom “Ljudska prava u kriznim vremenima (naglasak na COVID-19), 28.-29. siječnja 2021., Rok prijave: 14. siječnja 2021. u 12h

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira webinar “Ljudska prava u kriznim vremenima (naglasak na COVID-19). Webinar će se održati 28. i 29. siječnja 2021.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na webinaru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) o Uredbi Bruxelles I – nadležnost, priznavanje i izvršenje sudskih odluka u građanskim stvarima – uvodna razina, 4.-5. veljače 2021., Rok prijave: 15. siječnja 2021.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira webinar o Uredbi Bruxelles I. Webinar će se održati 4. i 5. veljače 2021., a namijenjen je prvenstveno sucima koji se, barem povremeno, bave prekograničnim sporovima u građanskim stvarima. Pohađanjem webinara suci će dobiti uvid u pravila EU-a o nadležnosti, priznavanju i izvršenju sudskih odluka prema izmjeni i dopuni Uredbe (1215/2012).

Pročitaj više

Objavljen Priručnik o učenju na daljinu Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) objavila je Priručnik o učenju na daljinu, posebno koristan u pandemijskom razdoblju kada se mnoge aktivnosti odvijaju online. 

Pročitaj više

Objavljen Kalendar aktivnosti Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) za 2021. godinu

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) objavila je Kalendar aktivnosti za 2021. godinu. Kalendar se sastoji od 133 aktivnosti iz područja upravnog prava, građanskog prava, kaznenog prava, ljudskih prava, jezičnih seminara i slično. I dalje će se održavati jednosatni webinari uvedeni 2020. godine.

Pročitaj više

Rad hrvatskog vježbeničkog tima iz područja europskog kaznenog prava objavljen u časopisu Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EuropeanJudicialTrainingNetwork - EJTN)svake godine objavljuje časopis s radovima timova koji su sudjelovali na međunarodnom THEMIS natjecanju polaznika inicijalne izobrazbe država članica Europske unije. Časopis sadrži radove koje žiri polufinala natjecanja ocijeni najboljima.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na webinaru Akademije za europsko pravo (ERA) o ravnopravnosti spolova, 8.-9. ožujka 2021., Rok prijave: 10. veljače 2021.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira webinar o ravnopravnosti spolova. Webinar će se održati8. i 9. ožujka 2021., a namijenjen je prvenstveno sucima koji se bave radnim pravom.

Pročitaj više

Poziv na online predstavljanje knjige u četvrtak, 17. prosinca 2020., od 14:00 do 15:30h

Agencija Europske unije zatemeljna prava (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA) poziva zainteresirane na onlinepredstavljanje knjige – ažuriranog udžbenika pod nazivom «Europsko pravo koje se odnosi na azil, granice i imigraciju» koji izdaje FRA i Vijeće Europe.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na webinarima Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u prosincu

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN)obavijestila je Pravosudnu akademiju o novim webinarima koji će se održati početkom prosinca.

Pročitaj više

Pokretanje online tečaja “Vladavina prava i demokracija u Europi”, 30. studenoga 2020.

Na online tečaju “Vladavina prava i demokracija u Europi” u organizaciji Sveučilišta KU Leuven, interdisciplinarni tim stručnjaka raspravljat će o tome što demokracija i vladavina prava znače za Europsku uniju, kako se ta načela provode u praksi, te kako ih se može zaštiti.

Pročitaj više

Poziv za sudjelovanje na međunarodnom seminaru “Postupovna jamstva EU-a za osumnjičene i optužene osobe u kaznenom postupku” 23. - 24. veljače 2021.

Europski institut za javnu upravu (EIPA) iz Luksemburga, u suradnji s Nacionalnom školom za pravosuđe i javno tužiteljstvo u Poljskoj (KSSIP), Sudbenim vijećem – Pravosudnom školom Španjolske te Pravosudnim institutom Belgije (IGO-IFJ) i Fair Trials Europe iz Bruxellesa provodi projekt „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima u području slobode, sigurnosti i pravde Europske unije: recentni trendovi i aktualna pitanja 2020.-2021.”

Pročitaj više

Novi jednosatni webinari Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN)

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira seriju jednosatnih webinara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na webinar „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima“, 18. studenoga 2020.; Rok za dostavu prijava: 13. studenoga 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira webinar „Pravosudna suradnja u kaznenim stvarima“, 18. studenoga 2020. od 9:00 do 13:00 sati.

Pročitaj više

On-line tečaj„Ljudska prava i međunarodno kazneno pravo“

On-line tečaj„Ljudska prava i međunarodno kazneno pravo“u trajanju od četiri (4) tjedna provodi se u organizaciji Sveučilišta u Padovi. Moguće mu je pristupiti u bilo kojem trenutku, a za uspješno pohađanje potrebno je izdvojiti otprilike 6 radnih sati tjedno.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu dugotrajnih razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2021. godini - Rok za dostavljanje prijava: 14. prosinca 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu dugotrajnih razmjena EJTN-a u 2021. godini (Exchange Programme 2021).

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na webinar „Upotreba forenzičkih dokaza na sudovima – izazovi i razvoj u Europskoj uniji“, 19.-20. studenoga 2020.; Rok za dostavu prijava: 6. studenoga 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira webinar „Upotreba forenzičkih dokaza na sudovima - izazovi i razvoj u Europskoj uniji“, 19.-20. studenoga 2020. Webinar se organizira u okviru ciklusa „Kazneno pravo“.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na webinar „Medijacija i mirenje“, 1.-2. prosinca 2020.; Rok za dostavu prijava: 6. studenoga 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira webinar iz ciklusa „Upravno pravo“ pod naslovom „Medijacija i mirenje“ koji će se održati 1. i 2. prosinca 2020.

Pročitaj više

Poziv na međunarodni online seminar „Suzbijanje kaznenih djela protiv okoliša – nezakonito trgovanje otpadom i zaštićenim divljim vrstama“, 8. – 10. prosinca 2020. Rok za prijavu: 28. listopada 2020.

Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (ENM) organizira međunarodni seminar na temu nezakonite trgovine otpadom i zaštićenim divljim vrstama u okviru projekta AMBITUS. Projekt ima za cilj jačanje suradnje između država članica EU-a i nadležnih javnih vlasti za borbu protiv organiziranih kriminalnih skupina koje djeluju u području kaznenih djela protiv okoliša, s posebnim naglaskom na trgovanju zaštićenim divljim vrstama i nezakonitoj trgovini otpadom. Ovaj projekt, u suradnji s državama članicama i partnerima uključenim u EnviCrime Net, provodi Francuski središnji ured za suzbijanje kaznenih djela protiv okoliša i javnog zdravstva (OCLAESP). 

Pročitaj više

Program razmjene Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u smanjenom obujmu zbog pandemije COVID-19

Program razmjene koji se održava u okviru Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN-a) ove se godine odvija otežano i u znatno smanjenom opsegu zbog pandemije COVIDa-19. Nakon što je od ožujka do kolovoza 2020. spomenuti Program bio potpuno obustavljen, razmjene su se od jeseni nastavile, ali u smanjenom opsegu.

Pročitaj više

Poziv za online radionicu o upotrebi jasnog pravnog jezika u kaznenom pravosuđu, četvrtak, 29. listopada 2020. u 13.00 sati. Rok za prijavu: 16. listopada 2020.

Međunarodna nevladina udruga Fair Trials u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira online radionicu o važnosti jasne komunikacije i upotrebe jasnoga jezika u kaznenom pravosuđu.

Pročitaj više

Novi webinar Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) – „Pristup pravosuđu u doba pandemije“, 22. listopada 2020., 13:00-14:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) pokrenula je seriju jednosatnih webinara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima iz svih država članica EU-a. Novi webinar održat će se 22. listopada 2020. od 13:00 do 14:00 sati. Tema webinara je pristup pravosuđu u doba pandemije. Nakon kratkog uvoda, slijedi prezentacija od 30 minuta te pitanja i odgovori. Voditelj webinara je Jose Duarte Coimbra, gostujući predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Lisabonu.

Pročitaj više

Novi webinar Globalne mreže za sudački integritet UNODC-a „Utjecaj organiziranog kriminala i korupcije na sudački integritet i neovisnost“, 12. listopada 2020., 15:00-16:00

Globalna mreža za sudački integritet Ureda Ujedinjenih naroda za droge i kriminalitet pokrenula je seriju webinara o raznim temama koje suci širom svijeta smatraju važnima za svoj rad. Sljedeći webinar posvećen je temi „Utjecaj organiziranog kriminala i korupcije na sudački integritet i neovisnost“ (Exploring the effects of organized crime and corruption on the integrity and independence of the judiciary ).

Pročitaj više

Novi webinar Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) – „Načelo javnosti kao temeljno načelo kaznenog postupka u kontekstu digitaliziranog pravosuđa“, 7. listopada 2020., 13:00-14:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) pokrenula je seriju jednosatnih webinara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima iz svih država članica EU-a. Novi webinar održat će se 7. listopada 2020. od 13:00 do 14:00 sati. Tema webinara je primjena načela javnosti u sladu s drugim načelima i pravima, poput zaštite osobnih podataka, zaštite djece te prava svjedoka i žrtava. Nakon kratkog uvoda, slijedi prezentacija od 30 minuta te pitanja i odgovori. Voditeljica webinara je Iva Pushkarova, profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta sv. Klement Ohridski u Sofiji.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminare iz ciklusa „Upravno pravo“ u prosincu 2020.; Rok za dostavu prijava: 23. listopada 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare iz ciklusa „Upravno pravo“ u prosincu 2020.:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Europski građanski postupak“, Firenca, 11.-12. studenoga 2020., Rok za dostavu prijava: 9. listopada 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Europski građanski postupak“ koji će se održati u Firenci 11. i 12. studenog 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na aktivnosti Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) iz ciklusa seminara posvećenog vještinama, studeni i prosinac 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare posvećene vještinama u studenome i prosincu:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na online seminar Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) „Sudska uprava“, 7.-11. prosinca 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira online seminar „Sudska uprava“ koji će se održati od 7. do 11. prosinca 2020. 

Pročitaj više

Poziv na online radionicu „Uvod u EU pravo zaštite okoliša“, 29.-30. listopada i 5.-6. studenoga 2020. Rok za prijavu: 7. listopada 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionicu za suce i državne odvjetnike „Uvod u EU pravo zaštite okoliša“ koja će se održati u dva dijela, i to 29.-30. listopada te 5.-6. studenoga 2020.

Pročitaj više

Poziv za prijave na radionicu “Temeljna prava i antidiskriminacija: djelotvorna zaštita u okviru članka 21. Povelje o temeljnim pravima“, Groningen, 2. i 3. studenoga 2020.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije, kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Pročitaj više

Poziv na radionicu „Europska zatvorska pravila kao standard za uvjete u europskim zatvorima“, Trier, 30. studenoga- 1. prosinca 2020. Rok za prijavu: 16. listopada 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionicu za suce i državne odvjetnike „Europska zatvorska pravila kao standard za uvjete u europskim zatvorima“ koja će se održati od 30. studenog do 1. prosinca 2020. u Trieru.

Pročitaj više

Poziv na webinar Akademije za europsko pravo (ERA) o ravnopravnosti spolova, 3.-4. rujna 2020., Rok prijave: 20. kolovoza 2020. u 14:00 sati.

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira webinar o ravnopravnosti spolova. Radni jezik webinara je engleski, a održat će se 3. rujna 2020. od 9:00 do 15:30 sati i 4. rujna 2020. od 9:15 do 13:00 sati. Kako bi se osigurali optimalni radni uvjeti, broj sudionika je ograničen na 40.

Pročitaj više

Online tečaj “Najbolje prakse za suđenje na daljinu” u organizaciji Instituta CEELI iz Praga, 15. listopada 2020. – veljača 2021. Rok za prijave: 15. rujna 2020.

Institut CEELI iz Praga je neovisna i neprofitna organizacija posvećena razvoju i edukaciji međunarodne mreže sudaca i ostalih pravnih stručnjaka. U želji da pruži podršku pravosuđima različitih zemalja u vrijeme pandemije COVID-a 19, Institut ove jeseni pokreće online tečaj “Najbolje prakse za suđenje na daljinu” koji će trajati četiri i pol mjeseca kombinirajući online metodologiju učenja s učioničkim tipom nastave (tzv. blended learning approach). Cilj tečaja je upoznati suce s vještinama koje su im potrebne za provedbu suđenja na daljinu vodeći se najboljim praksama zemalja iz Srednje i Istočne Europe. 

Pročitaj više

Poziv na webinare Akademije za europsko pravo (ERA) „Zakonodavstvo EU-a o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša – Fokus na suzbijanju kaznenih djela protiv okoliša“, 21.-29. rujna 2020. i 6.-27. listopada 2020. Rok za prijave: 3. rujna 2020. u 14:

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira webinare za suce i državne odvjetnike na temu kaznenih djela protiv okoliša. Radni jezik oba webinara je engleski.

Pročitaj više

Poziv na seminare ERA-e „Primjena Povelje o temeljnim pravima EU-a“, Trier, 8.-9. listopada 2020. i Sofija, 9.-10. studenoga 2020. Rok za prijavu: 26. kolovoza 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira seminare za suce i državne odvjetnike pod nazivom „Primjena Povelje o temeljnim pravima EU-a“ koji će se održati 8.-9. listopada 2020. u Trieru i 9.-10. studenoga 2020. u Sofiji. Radni jezik oba seminara je engleski.

Pročitaj više

Novi webinar Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) – „Sloboda izražavanja u vrijeme pandemije“, 16. srpnja 2020., 13:00-14:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) predstavlja seriju jednosatnih webinara namijenjenih pravosudnim dužnosnicima, a prvi u nizu održat će se 16. srpnja 2020. od 13:00 do 14:00 sati. Tema webinara je sloboda izražavanja u vrijeme pandemije. Nakon kratkog uvoda, slijedi prezentacija od 30 minuta te pitanja i odgovori. Voditeljica webinara je Raluca Bercea, profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta Zapad u Temišvaru, Rumunjska.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila drugi poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2020. godini i to za razdoblje od rujna do prosinca 2020.

Pročitaj više

Poziv na webinar „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“, 29.-30. lipnja 2020. Rok za prijavu: 19. lipnja 2020. u 14:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira webinar za suce pod nazivom „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“ koji će se održati 29. i 30. lipnja 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava za webinar „Zaštita financijskih interesa EU-a i EPPO-a“, 15.-16. lipnja 2020., Rok za dostavu prijava 1. lipnja u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira webinar pod nazivom „Zaštita financijskih interesa EU-a i EPPO-a“ koji će se održati 15. i 16. lipnja 2020.

Pročitaj više

Nacionalni pravosudni institut Bugarske organizira međunarodni webinar pod nazivom „Iskorištavanje izvanredne situacije izazvane COVID-om 19 od strane kriminalnih skupina“, 20. svibnja 2020.

Nacionalni instut Bugarske organizira webinar pod nazivom „Iskorištavanje izvanredne situacije izazvane COVID-om 19 od strane kriminalnih skupina“. Webinar u trajanju od sat vremena će se održati u srijedu, 20. svibnja 2020., s početkom u 10:00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitaj više

Novi webinari u organizaciji Globalne mreže za sudački integritet, svibanj 2020.

Globalna mreža za sudački integritet pripremila je dva nova webinara za mjesec svibanj:

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu školu iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 5. lipnja 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) u 2020. organizira ljetnu školu namijenjenu usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža. Ljetna škola će se održati u online obliku.

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu školu iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 26. lipnja 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira ljetnu školu namijenjenu usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža. Ljetna škola će se održati u online obliku.

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu školu iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 25. svibnja 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira ljetnu školu namijenjenu usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža.

Pročitaj više

Poziv na online seminar „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“, 4.-5. lipnja 2020. Rok za prijavu: 15. svibnja 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira online seminar za suce pod nazivom „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“ koji će se održati 4. i 5. lipnja 2020.

Pročitaj više

Serija webinara Globalne mreže za sudački integritet; Prvi webinar: 24.4.2020. u 14:00

Globalna mreža za sudački integritet UNODC-a pokreće seriju webinara posvećenih temama koje su sudionici Mreže odredili kao prioritetne za pravosuđe, a koje predstavljaju nove izazove za suce i pravosudne sustave diljem svijeta. Ovom inicijativom Globalna mreža za sudački integritet nastoji proširiti mogućnosti umrežavanja i razmjene znanja između sudaca širom svijeta u vrijeme kada je nemoguće organizirati uobičajene poslovne aktivnosti i aktivnosti izobrazbe.

Pročitaj više

Materijali Akademije za europsko pravo za učenje na daljinu u raznim područjima EU prava

Poštovani polaznici i voditelji obrazovnih aktivnosti Pravosudne akademije,

u ovim posebnim uvjetima života i rada, kada je pohađanje uobičajenih domaćih i međunarodnih radionica i seminara nemoguće zbog pandemije COVID-a 19, Akademija za europsko pravo (ERA) stavila je pravosudnim dužnosnicima na raspolaganje materijale za učenje na daljinu iz nekoliko područja europskoga prava: pravosudna suradnja u građanskim stvarima, pravosudna suradnja u kaznenim stvarima, tržišno natjecanje i državne potpore, ljudska prava, pravo zaštite okoliša, i sl. Materijalima možete pristupiti besplatno i bez šifre putem mrežne stranice www.era.int. Mnogi od njih razvijeni su kroz projekte u kojima je i Pravosudna akademija sudjelovala kao jedan od projektnih partnera.

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu školu iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 27. travnja 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira ljetnu školu namijenjenu usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminar „Ravnopravnost spolova u pravu Europske unije“, Utrecht, 14.-15. svibnja 2020.; Rok za dostavu prijava 27. ožujka 2020. u 12:00 sati

Akademija za europsko pravo organizira seminar „Ravnopravnost spolova u pravu Europske unije“ koji će se održati u Utrechtu u Nizozemskoj 14. i 15. svibnja 2020.

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu školu iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 2. travnja 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) u 2020. organizira ljetnu školu namijenjenu usavršavanju u području stranih jezika pravne struke za buduće suce i državne odvjetnike te pravosudne dužnosnike s najviše tri (3) godine sudačkog, odnosno državnoodvjetničkog staža.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na pravno-jezične seminare u drugom tromjesečju 2020.; Rok za dostavu prijava: 6. travnja 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće pravno-jezične seminare u drugom tromjesečju 2020.:

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminar „Antisemitizam i zločini iz mržnje“, Auschwitz- Krakow, 21.-22. svibnja 2020.; Rok za dostavu prijava 20. ožujka 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar iz ciklusa „Ljudska prava“ pod nazivom „Antisemitizam i zločini iz mržnje“ koji će se održati 21. i 22. svibnja 2020. u Auschwitzu-Krakowu.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na EJTN-ove seminare u lipnju 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare u svibnju:

Pročitaj više

Poziv na radionicu „Suradnja nacionalnih sudaca u području prava zaštite okoliša“, Varšava, 27.-29. travnja 2020. Rok za prijavu: 14. ožujka 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA) organizira radionicu za suce i državne odvjetnike „Suradnja nacionalnih sudaca u području prava zaštite okoliša“ koja će se održati od 27. do 29. travnja 2020. u Varšavi.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na EJTN-ove seminare u 2020.; Rok za dostavljanje prijava: 2. ožujka u 10:00

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare u svibnju:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na pravno-jezični seminar u svibnju 2020.; Rok za dostavu prijava: 2. ožujka 2020. u 10:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira pravno-jezični seminar u svibnju 2020.:

Pročitaj više

Poziv za prijave na ljetnu škole iz područja stranih jezika pravne struke za buduće pravosudne dužnosnike i pravosudne dužnosnike na početku karijere; Rok za dostavljanje prijava 21. veljače 2020. u 12:00 sati

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) organizira ljetnu školu „Lingvistička edukacija o pravosudnoj suradnji u obiteljskom pravu“ koja će se održati u Vilniusu od 25. do 29. svibnja 2020.  

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava na seminar „Primjenjivost i učinci Povelje EU-a o temeljnim pravima na nacionalne postupke“, Beč, 23.-24. travnja 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN), u suradnji sa Agencijom za temeljna prava EU-a, organizira seminar iz ciklusa „Ljudska prava“ pod nazivom „Primjenjivost i učinci Povelje EU-a o temeljnim pravima na nacionalne postupke“ koji će se održati u Beču, 23.-24. travnja 2020. Rok za dostavu prijava 21. veljače 2020. u 12:00

Pročitaj više

Program AIAKOS za pravosudne dužnosnike na početku karijere, Grčka, Nizozemska i Poljska, 25.-29. svibnja 2020. Rok za dostavu prijava: 24.2.2020.

Europska mreža centara za pravosudno osposobljavanje (EJTN) i ove godine organizira Program razmjene za mlađe i buduće suce i državne odvjetnike. Za razmjene u okviru programa AIAKOS u 2020. godini određen je termin od 25.-29. svibnja 2020. Hrvatska ima na raspolaganju ukupno četiri mjesta za mlađe suce, do tri godine sudačkog iskustva ili sudske savjetnike s položenim završnim ispitom u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, i to po jedno mjesto u Grčkoj i Nizozemskoj te dva u Poljskoj. Radni jezik ovih razmjena je engleski.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Kolektivna naknada štete u Europskoj uniji“, Trier, 16.-17. travnja 2020.; Rok za dostavu prijava: 13. veljače 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Kolektivna naknada štete u Europskoj uniji“, koji će se održati u Trieru, 16. i 17. travnja 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Kibernetički kriminal i e-dokazi I“, Lisabon, 28.-29. travnja 2020.; Rok za dostavu prijava: 13. veljače 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Kibernetički kriminal i e-dokazi I“, koji će se održati u Lisabonu, 28. i 29. travnja 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Oduzimanje i zapljena imovine stečene kaznenim djelima“, Bruxells, 20.-21. travnja 2020.; Rok za dostavu prijava: 13. veljače 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Oduzimanje i zapljena imovine stečene kaznenim djelima“, koji će se održati u Brusselsu, 20. i 21. travnja 2020.

Pročitaj više

Poziv na seminar „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“, Vilnius, 2.-3. travnja 2020. Rok za prijavu: 6. veljače 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira seminar za suce pod nazivomm „EU pravo o suzbijanju diskriminacije“ koji će se održati 2. i 3. travnja 2020. u Vilniusu.

Seminari iz ove serije ERA-inih seminara posvećeni su direktivama EU-a 2000/78 i 2000/43 koje se odnose na zaštitu od diskriminacije na osnovi rase, dobi, invaliditeta, vjere i spolne orijentacije.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Pravo zaštite intelektualnog vlasništva“, Lisabon, 15.-16. travnja 2020.; Rok za dostavu prijava: 7. veljače 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Pravo zaštite intelektualnog vlasništva“, koji će se održati u Lisabonu, 15. i 16. travnja 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na pravno-jezični seminar „Suradnja u području suzbijanja kibernetičkog kriminala“, Vilnius, 20.-22. travnja 2020.; Rok za dostavu prijava: 07. Veljače 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (EJTN) organizira pravno-jezični seminar „Suradnja u području suzbijanja kibernetičkog kriminala“, koji će se održati u Vilniusu, 20.-22. travnja 2020.

Pročitaj više

Poziv na radionicu „Zakonodavstvo EU-a o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša – Fokus na suzbijanju kaznenih djela protiv okoliša“, Trier, 9.-11. Ožujka 2020. Rok za prijavu: 28. siječnja 2020. u 12:00

Akademija za europsko pravo (ERA), u suradnji s Europskom komisijom, organizira radionicu za suce i državne odvjetnike „Zakonodavstvo EU-a o zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša – Fokus na suzbijanju kaznenih djela protiv okoliša“ koja će se održati 9.-11. ožujka 2020. u Trieru.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u studijskim posjetima u organizaciji Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je objavila prvi od dva poziva za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u studijskim posjetima EJTN-a u 2020. godini i to za razdoblje od ožujka do srpnja 2020. U okviru ovog poziva ponuđeni su sljedeći posjeti:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na pravno-jezične seminare u prvom tromjesečju 2020.; Rok za dostavu prijava: 7. siječnja 2020. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće pravno-jezične seminare u prvom tromjesečju 2020.:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Uredba Bruxelles I o nadležnosti, priznavanju i izvršenju presuda u građanskim i trgovačkim stvarima“, Prag, 5.-6. ožujka 2020.

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Uredba Bruxelles I o nadležnosti, priznavanju i izvršenju presuda u građanskim i trgovačkim stvarima“ koji se održava u Pragu 5. i 6. ožujka 2020.

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminare iz ciklusa „Ljudska prava“ u prvom tromjesečju 2020.; Rok za dostavu prijava: 20. prosinca 2019. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare iz ciklusa „Ljudska prava“ u prvom tromjesečju 2020.:

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminare iz ciklusa „Upravno pravo“ u prvom tromjesečju 2020.; Rok za dostavu prijava: 27. prosinca 2019. u 12:00

Europska mreža za pravosudno osposobljavanje (European Judicial Training Network - EJTN) organizira sljedeće seminare iz ciklusa „Ljudska prava“ u prvom tromjesečju 2020.:

Pročitaj više

Poziv za prijave na radionicu “Zaštita podataka i temeljna prava: nove paradigme za sudsku praksu“, Varšava, 26. i 27. ožujka 2020.

Sveučilište u Trentu provodi projekt „Temeljna prava na sudovima i regulacija“ (Fundamental Rights In Courts and Regulation - FRICoRe). Projekt se financira iz sredstava Programa pravosuđe Europske unije kao nastavak projekta „Put k učinkovitom pravosuđu u Europi“ (RE-Jus) koji se provodio u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini - Rok za dostavljanje prijava produžen do 16. prosinca 2019.

Vezano uz ranije objavljeni poziv za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini (link na poziv) obavještavamo Vas da je rok za dostavljanje prijava produžen do 16. prosinca 2019.

Pročitaj više

Poziv za dostavljanje prijava za sudjelovanje u Programu razmjena Europske mreže za pravosudno osposobljavanje (EJTN) u 2020. godini - Rok za dostavljanje prijava: 9. prosinca 2019.

Europska mreža centara za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network, EJTN) izvijestila je Pravosudnu akademiju da je otvoren poziv za sudjelovanje pravosudnih dužnosnika u Programu razmjena EJTN-a u 2020. godini (Exchange Programme 2019).

Pročitaj više

Poziv za dostavu prijava na seminar „Dostava i izvođenje dokaza u inozemstvu“, Ljubljana, 5. i 6. veljače 2020.

Europska mreža institucija za stručno usavršavanje u pravosuđu (European Judicial Training Network - EJTN) organizira seminar „Dostava i izvođenje dokaza u inozemstvu“, koji se održava u Ljubljani, 5. i 6. veljače 2020. 

Pročitaj više

Seminari za savjetnike u pravosudnim tijelima u okviru EU projekta“Bolja primjena europskih građanskih prekograničnih postupaka: pravna i jezična edukacija za sudsko osoblje u Europi”; Poziv za dostavljanje prijava za seminare u 2019.-2020.

Pravosudna akademija sudjeluje kao pridruženi partner u projektu Akademije za europsko pravo (ERA) pod nazivom “Bolja primjena europskih građanskih prekograničnih postupaka: pravna i jezična edukacija za sudsko osoblje u Europi”. Projekt se financira iz Programa pravosuđe Europske unije, a u slučaju Hrvatske, namijenjen je edukaciji savjetnika u pravosudnim tijelima.

Pročitaj više

Kalendar događanja

«Srpanj 2021»
  • Po
  • Ut
  • Sr
  • Če
  • Pe
  • Su
  • Ne

Kalendar događanja Pravosudne akademije

Download

Maksimirska cesta 63
10 000 Zagreb

Kontaktirajte nas e-mailom

Tel: 01/2357 626

© Pravosudna akademija - sva prava pridržana.

Izrada web stranica Virtus Dizajn

Izjava o privatnosti

Korištenje kolačića (cookies)